Douglas-Flooring-Sherrington-Villa-Dinesen-24.jpg

Sherrington Villa

Two previously separated flats within what was originally a dark and compartmentalised Victorian property were sympathetically combined and extended, whilst ensuring the building’s original structure remained legible.

Residential – London, United Kingdom
Architect: Maxwell & Company
Photographer: Peter Landers

_______


Douglas Natural

Thinkness: 28mm, Width 350mm, Length 2-5 m
Finish: Lye and white soap

Douglas-Flooring-Sherrington-Villa-Dinesen-40.jpg
Douglas-Flooring-Sherrington-Villa-Dinesen-39.jpg

Pre-existing beams were left exposed to reference the building’s original layout, whilst reclaimed-timber kitchen fronts and concrete worktops provide the home with a high-end aesthetic at low cost.

Douglas-Flooring-Sherrington-Villa-Dinesen-17.jpg
Douglas-Flooring-Sherrington-Villa-Dinesen-26.jpg
Douglas-Flooring-Sherrington-Villa-Dinesen-25.jpg

A stepped doublestorey glazed extension, constructed from reclaimed yellow stock brick, forms an homage to the lean-to closet wings typical of the area, aiding the subtle segregation of spaces to form distinct dining and living areas.

Douglas-Flooring-Sherrington-Villa-Dinesen-12.jpg
Douglas-Flooring-Sherrington-Villa-Dinesen-04.jpg
Pano_7035_7037-Edit-2.jpg
Douglas-Flooring-Sherrington-Villa-Dinesen-31.jpg

When signing up, you accept our privacy policy terms.

When signing up, you accept our privacy policy terms.

Log in

Register

Enter details below here to create an account

Forgot your Password?

Subheader