Del

Barnsbury Flat

Sammanbundet av en välövervägd materialpalett och skräddarsydda lösningar, med öga för detaljer, har Augustus Brown Architects skapat ett designstyrt hem som hyllar ljuset, rymden och materialens äkthet.

I en stadsdel i norra London som kännetecknas av arkitekturen från den sena georgianska och tidiga viktorianska eran pryder denna viktorianska fastighet. Fasaden har restaurerats och bevarats med samma traditionella metoder som från fastighetens ursprung. Interiören har däremot omtänkts efter moderna, arkitektoniska principer och behoven hos de människor som lägenheten hyser till vardags.

 

 

Privatbostad – London, Storbritannien

Arkitekt: Augustus Brown Architects

Fotograf: French & Tye Photography

_______________

Dinesen Ask Natur

Tjocklek: 22 mm. Bredd: 250 mm. Fallande längder: 2-5 m

Ytbehandling: Invisible oil

 

 

 

 

 

Augustus Brown är arkitekten bakom denna etagelägenhet, där en skräddarsydd trappa leder upp genom tre vackert utformade våningsplan – som bostadens karakteristiska stomme. Trappan är utformad i Dinesen Ask samt metall och toppad med en skulpterad ledstång i sapele mahogny. Den utsökta trappdesignen har blivit en central del genom bostaden, som inte bara binder samman våningsplanen utan också manifesterar tankarna bakom designen från källare till vind som en subtil detalj.

Designstudion strävar efter att möta personliga behov och skapa funktion i innovativa lösningar som omvandlas till miljöer som stödjer välbefinnande. Resultatet i denna lägenhet i Barnsbury är ett exempel på just detta, och det syns tydligt i detaljerna: De spröjsade glasen, som fungerar som en rumsdelare och öppnar upp för ett behagligt ljusinfall. De rökfärgade gröna väggarna, vars ton kan spåras tillbaka till museer från den viktorianska eran, utgör en kontrast till plankgolvets skiftningar i Dinesen Ask.

Ett stort panoramafönster, även det inramat i Dinesen Ask, låter ljuset tränga in genom trappan. Sist men inte minst har arkitekten i samarbete med trädgårdsdesignern Sara Sall Studio skapat två unika terrasser på var sida om fastigheten för att hylla ljuset som faller på uteplatsen från öst till väst. Utsmyckningen och planteringen ger en lugn, naturlig oas som förblir grön året om.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

When signing up, you accept our privacy policy terms.

Register

Enter details below here to create an account

Forgot your Password?

Subheader

Log in