F28x300N---2-5-m---LHS---Douglas-House---Rise-Design-Studio---Foto-Edmund-Sumner-23---udenfor.jpg

Douglas House

We welcome you to explore Douglas House. This London-based home has undergone an extensive refurbishment by Rise Design Studio and was shortlisted for the New London Architecture 'Don’t Move, Improve' Award 2020. 

Residential — London
RISE Design Studio — Photo: Edmund Sumner

_____

Douglas Natural
Thickness 28 mm. Width 300 mm. Length 2-5 m
Finish Lye and White Soap

F28x300N---2-5-m---LHS---Douglas-House---Rise-Design-Studio---Foto-Edmund-Sumner-07.jpg

Every level of the three-storey house has been extended by using large panels of Douglas fir to line the interiors of the extensions, both in the kitchen and in the attic. As a consistent design element throughout the house, they have used Dinesen Douglas for wall cladding. The front and the side masonry walls are all that remain of the original home.

F28x300N---2-5-m---LHS---Douglas-House---Rise-Design-Studio---Foto-Edmund-Sumner-04.jpg
Dinesen Douglas Solid Wood Staircase - Wooden Stair Treads - List Wall Cladding.jpg
F28x300N---2-5-m---LHS---Douglas-House---Rise-Design-Studio---Foto-Edmund-Sumner-12.jpg
F28x300N---2-5-m---LHS---Douglas-House---Rise-Design-Studio---Foto-Edmund-Sumner-05.jpg
F28x300N---2-5-m---LHS---Douglas-House---Rise-Design-Studio---Foto-Edmund-Sumner-20.jpg
F28x300N---2-5-m---LHS---Douglas-House---Rise-Design-Studio---Foto-Edmund-Sumner-01.jpg

Douglas House is a home with cosy nooks and where elements like timber and natural light are truly appreciated and allowed to play and interact with each other. The light creates beautiful shadows shifting across the timber – adding surprise elements for the explorer to discover as the sun orbits around the house. Dinesen Douglas is present on all levels in the house from flooring and stair treads to built-in wardrobes and bookshelves.

F28x300N---2-5-m---LHS---Douglas-House---Rise-Design-Studio---Foto-Edmund-Sumner-08.jpg
F28x300N---2-5-m---LHS---Douglas-House---Rise-Design-Studio---Foto-Edmund-Sumner-15.jpg
F28x300N---2-5-m---LHS---Douglas-House---Rise-Design-Studio---Foto-Edmund-Sumner-03.jpg

As an embracing element, window seating made from Dinesen Douglas has been added both at ground level, with a window-box overlooking the garden and at the top floor where an oriel window juts out from the loft space like small oases around the house where the residents can relax and read. The use of Dinesen Douglas as a cohesive element throughout the house creates a warm and calm space where one room naturally leads you to the next.

F28x300N---2-5-m---LHS---Douglas-House---Rise-Design-Studio---Foto-Edmund-Sumner-18.jpg
F28x300N---2-5-m---LHS---Douglas-House---Rise-Design-Studio---Foto-Edmund-Sumner-13.jpg
F28x300N---2-5-m---LHS---Douglas-House---Rise-Design-Studio---Foto-Edmund-Sumner-10.jpg
F28x300N---2-5-m---LHS---Douglas-House---Rise-Design-Studio---Foto-Edmund-Sumner-02.jpg

The floor to ceiling windows and the openable roof light for stargazing let the house breath naturally and remind us that nature’s tranquillity is just one step away. The Douglas House displays what is possible in a world of wood. Where the sky is the limit. Literally.

F28x300N---2-5-m---LHS---Douglas-House---Rise-Design-Studio---Foto-Edmund-Sumner-14.jpg
F28x300N---2-5-m---LHS---Douglas-House---Rise-Design-Studio---Foto-Edmund-Sumner-21---udenfor-.jpg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.

Log in

Opret

Indtast oplysninger herunder for at oprette en bruger

Glemt dit kodeord?

Subheader