B_K_LEVONTIN_14_027.jpg
Del

Tel Aviv Lägenhet

Med sitt fantastiska inredningskoncept har de kända arkitekterna Baranowitz +
Kronenberg skapat en känsla av eskapism i denna före detta Art Deco-lägenhet i hjärtat av
Tel Aviv, Israel. Lägenhetens 47 kvadratmeter är utformade i en kontinuerlig palett av
Dinesen Douglas Natur som ger en känsla av värme och skydd från omvärlden. Den
biofiliska designen syftar till att väcka en längtan efter att förlora sig i naturen, även när
den är fysiskt utom räckhåll.

Privatbostad – Tel Aviv, Israel
Interiördesign: Baranowitz + Kronenberg
Fotograf: Amit Geron

Douglas Natur + Stock Collection
Tjocklek: 28 mm. Bredd: 350 mm. Fallande längder: 2-5 meter
Ytbehandling: Vitolja

B_K_LEVONTIN_14_031.jpg

I en av Tel Avivs finaste Art Deco-byggnader, mitt i stadens centrum, hittar man Tel Aviv
Lägenhet. Bakom designen av lägenheten står interiör- och arkitektbyrån Baranowitz +
Kronenberg (B+K), som har återskapat en unik arkitektonisk bostad som blandar
funktionalitet, kreativitet och lugn.

B_K_LEVONTIN_14_020.jpg
B_K_LEVONTIN_14_005.jpg
B_K_LEVONTIN_14_006.jpg

Tel Aviv Lägenhet utstrålar en känsla av verklighetsflykt, inbäddad i Dinesen Douglas-trä
från golv till tak och inredd med specialdesignade möbler och hyllor i Douglas Natur, som
fulländar atmosfären.⁠ B+K ville skapa en bostad som motsvarar en tillflyktsort i naturen,
men ändå mitt i en metropol.

B_K_LEVONTIN_14_001.jpg
B_K_LEVONTIN_14_013.jpg

”Vår kunds små döttrar hade byggt en lekfull fantasivärld i den gamla lägenheten, där
färgglada mattor sträckte sig i luften, över väggar och golv och skapade en grotta som de
fyllde med leksaker. Här levde de i en flyktig ny värld. Denna upplyftande tillflyktsort gav
oss idén till lägenhetens nya design; grotta, flykt och fantasi blev hjärta och själ i vår designberättelse."

– Alon Baranowitz och Irene Kronenberg, grundare av B+K
B_K_LEVONTIN_14_017.jpg

Under skapandet av designkonceptet utforskade B+K grottbostäder med fascination, och
Tel Aviv Lägenhet blev en design som kännetecknas av kontinuitet, gränslösa övergångar
mellan material och funktioner, men också ögonblick av överraskning och lusten att
utforska. Lägenheten har en L-form där varje utrymme sömlöst flyter samman för att skapa
en identitetsupplevelse.

B_K_LEVONTIN_14_019.jpg
B_K_LEVONTIN_14_033.jpg

Tanken var att designa en arbetsplats som en förlängning av hemmet, så att den lugnande
miljö som skapats av träet påverkar arbetsmiljön och stöder känslan av att vara placerad i
den fridfyllda naturen.

B_K_LEVONTIN_14_032.jpg

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Boka ett möte — vi står redo att hjälpa dig


Contact Us


Log in

Register

Subheader

Forgot your Password?

Subheader